Bicajoux® een totaal nieuw assortiment bloeiende kamerplanten.

Dubbele sierwaarde

Het unieke aan deze plant is de dubbele sierwaarde: deze ‘juweeltjes’ zijn een combinatie van een ravissante bloeiwijze en een opmerkelijke bladtekening. Vandaar ook de verwijzing naar het woord ‘bi’ in de naam Bicajoux®, afgeleid van het Latijnse woord bis, dat ‘2’ of ‘dubbel’ betekent.

Blikvanger in de huiskamer

De ‘ca’ in de naam Bicajoux® duidt aan dat het om planten gaat uit de Calathea-familie, een schaduwminnende plantengroep. Dit maakt dat de Bicajoux® in het midden van de huiskamer of in een schaduwrijke hoek een verrassende blikvanger is. Door de mooie bladeren met een markante bladtekening, blijft de plant ook zonder bloemen zeer aantrekkelijk.

In het assortiment zitten zowel grote als kleine variëteiten. Het huidige Bicajoux® assortiment omvat oa Gekko en Cobra Pink. Op de voorjaarsbeurs Florall te Gent heeft de Bicajoux reeds de Florall Award behaald.

Verzorgingstips

Standplaats
De Calathea-familie is een groep van tropische planten, die in de onderlaag van het oerwoud groeit. Deze plant zal dan ook het best tot haar recht komen en zeer lang plezier geven, op een plek zonder direct zonlicht en waar zij niet in de tocht staat.

Water
De grote bladeren duiden aan dat de Bicajoux® een plant is die veel water verdampt en dus altijd een continu vochtige potgrond verlangt. Het advies is twee keer per week de vochtigheid in de pot te controleren. Er mag echter geen water in het schoteltje blijven staan. Grote schommelingen in water geven, moeten dus vermeden worden.

Droogtestress kan de houdbaarheid van de bloemen verkorten.
De plant tijdens een zomerse regenbui even buitenzetten maakt de bladeren mooi glimmend en is voor de plant een aangename verfrissing. De plant heeft een voorkeur voor regenwater.

Voedsel
Veel meststoffen heeft de plant niet nodig. Als de plant nieuwe bladeren aanmaakt is het aangewezen voldoende af en toe een halve dosis (van wat op de verpakking van de meststof geadvisseerd wordt) meststoffen mee te geven. Voor de rest heeft de plant genoeg aan regenwater.

Onderhoud
Oude bladeren en bloemen kunnen onderaan de stengel met een schaar weggeknipt worden. De plant kan terug gaan bloeien.

Wij werken continu aan verbeteringen van ons assortiment, zowel qua bloem, blad en houdbaarheid.

Bicajoux Calathea